Šesta lička!


Шеста личка!

-На лево круг – напред марш!-


«То је нама наша борба дала – Шеста личка спасила Маршала!»
-Парафразиран, често коришћен, стих на весељима
припадника различитих Шестих личких*

*Шеста личка је назив новоствореног менталитета који је стечен после заразног утицаја оних који су се под тим именом безобзирно лактали кроз власти Србије, на свим нивоима –тада (1945.г.), после тога и данас!

*Пре неколико година једна новинарка Радио Београда, у некој својој љутини, иако ћерка једног од оних из Шестих личких, која се била негде загледала, па изгубила такт и никако да добије руководећу позицију, питала ме је «Када ћемо ми Београђани владати Београдом? – одговорио сам: Када научите ијекавски/јекавски!

Говорим о овоме, јер је по мом мишљењу тај ментални бацил заразио све Србе, уништио Србе - Домаћине, учинио их бездушним у сваком погледу, избрисао многе старе особине Срба до Другог Светског рата и учинио нас оваквим какви смо сада, када је неопходна права прaвцата Контрареволуција против менталитета «Шеста личка» - то је онај менталитет који су у Србији успоставили 1945.г. наоружани прекодрински Срби, са титовкама на глави, револвером о појасу, одликовањима на реверима, ијекавским/јекавским говором, незадовољни што су многи Срби седели у Србији уместо да су са, њима, драгим Маршалом тумарали по гудурама Босне, па је те седеће Србе требало некако и казнити и показати и понизити и свакако их ућуткати за вечна времена, да им не падне на памет да питају како се то догодило да су очеви припадника Шесте личке, у Мачви били на челима Аустрогурских Казнених експедиција, а они, њихова деца, сада ослободиоци Србије?

Да не питају о чему се ту ради, није ли се остварило оно што су њихови очеви и дедови хтели у Првом Светском рату – да је окупирају, мада је то увек било непотребно, јер су Срби из Србије сматрали Србе из прекодринских крајева својом браћом,  истим народом, примали их, помагали, хранили......

Ти наоружани су заузели прво куће, па станове «буржуја» по праву оружја, затим су узимали половину великог стана и постали до дана данашњег тзв. «Заштићени подстанари», што је значило да они бесплатну живе у тако заузетим становима, а да је власник дужан да станове одржава у функционалном стању..... највише је таквих станова у најужем центру Београда..... у њима су деца партизана, а многи судски поступци се воде како би се право таквог подстанарства пренело и на њихове наследнике.

Деца тих са оружјем су напредовала брже од свих других, јер је ауторитет оца «борца» уклањао све препреке – они су се запослили прво у ОЗНИ/УДБИ/БИА-и, у војсци, милицији/полицији, постали политичари, председници општина, градоначелници, председници и секретари Комитета Комунистичке партије, одлучивали о староседеоцима, о праву да добију пасош или дозволу за оружје, добијали су станове на најбољим локацијама, ишли у пензије са 45 година живота, и из пензије потом били активни у Месним заједницама као испоставама установа у којима су радили.
Круг се затворио – друга генерација научена на привилегије, родила је децу, та трећа генерација се на истоветан начин, као и деде им и очеви, масовно уписивала у политичке странке, били за демократију, били националисти, били и четници и партизани, били европејци... и стигло се до данас:

Синоћ, 14.7.2014.г. син једног, пореклом из Шесте личке, сада на месту Владара Србије, јавно на телевизији признао да нема Организацију за владање, да не може да рачуна на подршку својих пријатеља и сабораца са којим  је званично освојио власт, а негде се обавезао да ће издати команду «Шеста личка, на лево круг!» - ударио на стару Организацију која и постоји ради привилегија које се обезбеђује по принципима менталитета «Шесте личке» - он је осуђен на рушење!
Избор начина рушења ће се донете у договору свих оних којима одговара ново стање хаоса. А сваки из крајева преко Дрине, када овлада Србијом, он је из неког разлога уведе у хаос!
То је чинио Милошевић, то је чинио Ђинђић, Коштуница, Тадић и ево сада овај Вучић! 
Неки су хтели да то избегну, али су хтели не хтели у оквиру тих избегавања ударали на «Шесте личке» и били онемогућавани!

Са својих 15 година смештен сам у интернат Школског центра «Змај» у Земуну, ради похађања заната..... и ту сам по први пут схватио како је незгодно што сам рођен са ове, источне, стране Дрине - у интернату су боравили и они који су имали 19-20 година, рачунали су се у децу бораца, у децу палих бораца, нису поштовали кућни ред, тукли су нас, нису ишли у школу ни на практичну обуку, васпитачи су их заобилазили и/или молили, док су нама осталима једноставно наређивали шта и како.

Потом сам видео у Земуну много оних који су говорили истим нашим, србским, језиком са доста нама непознатих речи, са друкчијим нагласком и сви су становали у швапским кућама које су им додељене као првоборцима, борцима, или родбини неког од таквих.

Наоружан човек је човек промењене психе – одмах је некако храбрији, јачи, бездушнији, окорелијег става према туђим проблемима и са подсмехом се односи на неразумевање или запиткивање неких других о њиховим заслугама, у смислу «па зар се то не види, зар се то не зна!?»

Због чега ће пад са власти А. Вучића бити
поздрављен од већине грађана Србије?

Он нема своју организацију којом би владао, он се ослања на затечену која брани оно због чега је основана – привилегије Шесте личке, он сам не зна да васпостави редослед мера којим би грађане придобио за те мере и тиме и за себе и план који намерава да спроведе.
Он се упетљава у спашавање онога што се спасити не може – он се спрема да уложи државне паре у мала предузећа не знајући коме ће се продавати производи/услуге тих малих предузећа, ако сви остали буду без новца, он из неких разлога ВИШЕ И НЕ ПОМИЊЕ - а то је основни предуслов за придобијање већине грађана за тај план – он не заговара повратак опљачкане државне и народне имовине, он се са онима који су се у ових 15 година обогатили на сумњивим трансакацијама држава-партија-наш друг, договара, зове их именима «Коле», «Мишо» и сличним,  и он је због тога отписан за већину  грађана Србије.

Када се човек загуби у некој шуми он не јуриша напред, већ се врати до познате коте и потом се поново оријентише, одлучује о правцу кретања па креће.

Наш народ би сада врло лако прихватио све видове штедње, ако би се оне показале као неопходне, ако би се пре тога вратио опљачкани новац у касу државе, када би се извршило пребројавање, раздуживање па прераспоређивање по секторима привреде!

Без тога  нам нема никаквог спаса, без тога ће А. Вучић врло брзо да сиђе са власти, због тога се десио грађански рат у Украјини, у којем је председник са синовима имао само на једном рачуну у Швајцарској 193 милиона долара, због тога се народ Украјине не опредељује за учешће у било каквој војсци, нити жури у издвајање од Украјине и припајање Русији, јер им нису јасне пословне релације у ове две државе нити планови њихових предводника.

Наводни војни командант Нове Русије (Раније је то била Нова Србија) у Украјини, извесни Игор Стрелков се жали да у градовима од по милион становника не може да мобилише ни 10.000 војнике – једноставно не пријављују се, јер им није јасно ни како се он, Стрелков, ту нашао, његова биографија указује да је он на конкретном задатку, тај задатак је нејасан и народ у томе не жели да учествује.
Иста ситуација је и са подршком централним украјинским властима – народ их не подржава, мада их је изабрао, на некаквим инстант изборима, јер не види да се било шта променило иако су устали против Виктора Јануковича, због криминала.

*Вучић нема Организацију за владање Србијом;

*Вучић не може да створи Организацију од оних који су чланови његове странке јер су се у исту уписали ради привилегија које је 1945.г. успоставила Шеста личка;

*Вучић не сме или не уме да крене у обрачун са оним који су опљачкали Србију, јер их штити Организација која влада од доласка Шесте личке;

*Вучић баца прашину у очи народа, дижући наводне хајке на неке из света криминала и служби које су по природи свог посла у контакту са њима – недавно је била повика на неког чичу, Космајца, као побегао, а он  био у својој кући у Црној гори, и вратио се у Београд, па он више није ни битан ни опасан, пре тога су хапшени па пуштани разни бизнисмени, али новац се не враћа у државну касу! Он можда иде у неке друге касе, али то није предмет овог наслова.

*Закон о Кривичном поступку сада дозвољава могућност нагодбе са Тужиоцем – оптужени призна дело за које се терети и нагоди се о казни и пратећим условима, који су заправо договор колико новца да врати – када то Вучић буде смео и хтео да користи, новца ће бити сасвим довољно да се не удара по пензијама и платама од 200-300 евра, имаће народну подршку, ојачаће, и више не мора да веома нападно одржава у животу свој рејтинг преко телевизија и новина – дела ће говорити, легенда ће се створити као мала грудва када крене низ брдо....., али: Треба смети, хтети, моћи, треба бити Предводник са карактеристикама о којим сам детаљно говорио у посебним насловима.
Да ли је он тај?
Ако јесте – напред, издај команду за Контрареволуцију, а ако није, склони се сам, лакше ће бити свима!

Ми у Србији, после 70 година морамо одбацити менталитет «Шеста личка» - менталитет привилегија, бездушности, грамзивости, мора се преполовити државна администрација, мора се свести на 400.000 запослених, мора се вратити државни новац у државну касу, мора се спроводити закон, мора се успоставити разрушена државна организација домаћина која је постојали до Првог Светског рата, која је после њега почела да се уништава да би је Други Светски рат докрајчио!
Мора се успоставити систем у којем ће произвођач на селу, домаћин на 10-20 хектара земље имати бољи стандард живота и већи чист приход од неког ко ради у некој писарници у неком од државних органа у коју је примљен као активиста неке странке.

Лако је израчунати вишак радника у државним органима:

*До Милошевића је полиција бројала 18.500 радника, сада преко 55.000;

*Јул и СПС запослили у администрацији око 100.000 радника;

*Четири руке ДОС власти (Ђинђић, Коштуница, Тадић, Вучић) 200.000 радника;

*Неоправдано цепкање државне администрације, 100.000 радника, што је укупно таман једна половина сада запослених и када они оду, а морају, јер новца за њихово одржавање и издржавање неће бити, остаће их таман колико их је и било, и тада им се плате могу повећати и за 50% уместо да им се најављује смањење од 10%!

Без таквог, јасног, плана, Србија иде у хаос сваке врсте, са окончањем који се само може хипотетички наслућивати.

Времена за чекање више нема!

*Они који желе хаос, подржавају неадекватне мере и неадекватан редослед мера.

*Ко хоће да спаси Србију мора да иде овако како сам објаснио – прво скупити покрадено, па пребројати, па се раздужити, па се пресабрати, па прерасподелити.

Организација «Команда-540» је сачинила овакав план и када јој се власт буде нудила, она ће је преузети и чинити све што је потребно да се он оствари.
Организационо и ментално је све спремљено – она чека позив садашњих власти, које се сваким даном све више упетљавају у својим покушајима да нешто чине а да се ништа не мења!

У славу Св. Арханђела Михајла, Покровитеља и
Начелника Организације «Команда-540»!

Драгољуб

Постављено 15.7.2014.г. у 14,00 ч.

1 comments:

Unknown 16. јул 2014. 03:14  

Tek sada mi je potpuno jasna Osma ofanziva Branka Copica...hvala

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh