Ne mogu, jer ne smeju!


Не могу, јер не смеју!

-Зашто власти Србије не смеју да владају-

Када је оборен са власти Слободан Милошевић, државна кућа је била на својим темељима и могла се уз лакшу реконструкцију и фарбањем фасаде учинити и лепом и стабилном, како би се у њој и о њој после тога водило рачуна у потребној мери..... они који су примили  новац од странаца да оборе Милошевића, преузели су тада и обавезе које нису давале могућности, нити стварале обавезе, да се та преузета кућа доведе у ред.

Нису могли, јер нису смели!
Шта нису смели?

Нису смели да уклоне са власти, за неки дужи период, комунистичке кадрове, оставили их на ободу власти, они се по природи ствари  увукли у сам центар и потом наставили да владају, сада без обавезе да брину о свом угледу, јер су у првим редовима оних који су владали били они који су срушили Милошевића.
Чекали да Србија дође у стање да се период владавине комуниста узима као период који је сада само пуста жеља, пустили да се држава уруши, они били у првим редовима оних који су у томе помагали, само под другом заставом.

Само код нас?

Не, тако је у већини бивших комунистичких држава, посебно у Русији, која се стицајем повољних околности на енергетском плану, уздигла на завидан финансијски ниво, који јој ни у чему није помогао - ништа нису могли, јер нису смели?
Они не само да нису смели да чине оно што би било у корист Русије, они су оболели од тежег облика болести Шкртост, која их је спречавала да реагују на одговарајући начин у одговарајућем времену..... стално су каснили, све мерећи колико губе а колико добијају, бројећи новац добијен за нафту и гас. И тако мерећи, тако жалећи извесне суме новца које би губили кроз привилеговане продајне цене гаса и нафте државама за које су били заинтересовани – Украјина, Белорусија, Србија и још неке државе, изгубила утицај на Украјину која је уведена у стање грађанског рата са неизвесним крајем његовог трајања и изгледом граница када се то догоди, Белорусију гура од себе не желећи да јој омогући куповину нафте и гаса по ценама које би биле јединствене на јединственом тржишту планиране Царинске Уније «Евроазија», доводећи сам чин потписивања документа о стварању такве уније у озбиљно питање, док је са Србијом, као и увек до сада, све у сталном оклевању и кашњењу у предузимања било каквих мера – не могу, јер не смеју!

Ових дана је у Србији изабрана власт која има последњу прилику да у колико-толико редовним околностима  стање у Србији доведе у ред под контролом те власти, али..... не могу, јер не смеју!

А «само ко сме-тај и може! Војвода Живојин Мишић.

Шта не сме новоформирана власт Србије?

Не сме да у државну касу врати неовлашћено и незаконито узет новац, не сме да поведе потребан број судских пoступака за довођење Србије у ред, не сме да стави на пробу снагу свог ауторитета!

Не сме да Србију доведе у ред у року од 6-12 месеци са само 300 посебно ангажованих службеника државних органа, који су већ на платном списку Србије!! Не сме, јер се плаши неселективности која би била коришћена, не сме јер нису сигурни колико би оштра сабља секла далеко од њих!

Зашто?

Зато што је освојила власт без да је претходно на неким принципима створила своју организацију!
Ова власт је искористили рестлове многобројних туђих организација, како би уз њихову помоћ добила потребан број гласова грађана Србије, без да је обезбедила лојалност оних који би у њено име требали да врше власт и доведу Србију у ред.

Нова власт Србије жури – удара баш по онима у чију лојалност не може веровати пре него што их стави на прве озбиљније пробе, оне мере којим ће и они лично бити обухваћени!
То више нису мере лојалности које би се исказивали уз обезбеђење послушности свих осталих овим властима – сада се проверава лојалност оних који су оформљени у једном другом времену, по неким другим критеријумима и који су се приклањали свакој власти ради сопствених личних и еснафских интереса.

Сада испред власти нема других на које би се уперио прст као на оне које нешто треба да истрпе – чистина, само  власт и они који су до сада увек усмеравани на неке ниже ешалоне, и свакако на оне који нису у довољној мери организовани, обучени за супротстављање или опремљени за било какву силу или одбрану од државне силе.

Сада Србија има специфичну линију фронта: Има Генерелаштаб-власт и извршне органе који би требало да спроводе у живот оне мере које налаже Скупштина, али нема оних на које се примена тих мера односи, нема оних којим се нешто брани или који се на нешто терају.

Срби се опаметили за свих ових 25 година, дочекавши и испративши низ манипулатора и илузиониста од 1990. до 2014.г. – више не обраћају пажњу на било каква обећања, најаве, указивања, али ни на претње, сада су се грађани, пошто су овластили новоформирану власт да чини шта мисли да треба, склонили у страну и мирно гледају и чекају.

Шта грађани чекају?

Да ли ће, када и како, ова власт смети да предузме нешто од онога што је обећавала и по основу чега је добила довољно гласова за несумњиви вршење власти. Опште уверење је да она, власт, у то неће смети ни да пипне. Она не може, јер не сме!
Ова власт у Србији може пасти у случају да покуша са остварењем неког од «болног» обећања, али и у ситуацији ако се на било који други начин не буде поштовао ауторитет те власти.
Један од начина негирања ауторитета власти је и опструкција у извршавању послова који припадају извршним органима власти, али и једноставно одбијање органа силе да у неким тренуцима примене ту силу, узимајући себи за право да размишљају о основаности примљених наређења.
Свему овоме треба придодати неминовно остајање без посла многих партијских кадрова који су као војници својих партија добијали одговарајућа радна места – тренутак отказа за ове војнике је тренутак када ће многи од њих постати војници-дезертери, свакако на супротној страни од досадашње своје партије. Буде ли таквих 100-200.000 одмах треба баратати са уз њих везана лица и имати у виду број од 600.000 дезертера или опозиције овим партијама и сагледавати шта значи још  толико незадовољних на већ постојећи број оних који су без услова за нормалан живот.

У Србији су пензије њих око 1,7 милиона, од 200-900 Евра уз напомену да их 2/3 имају само 200 Евра, па ако се хоће нека значајна уштеда мора се обухватити смањењем пензија та најбројнија категорија, а онда је то још око милион незадовољних и без средстава за живот.
Тако наведени на исту страну, са оних 600.000 који остану без средстава за живот због губитка посла оних 200.000 државних службеника, чине масу од око 2 милиона и њима треба придодати већ постојећи  милион незапослених па видети да се Србија располутила, пола их има неки приход а пола нема! 
У таквим условиме је то повољност за било какве социјалне деструкције, када се стање у Србији неће моћи држати под контролом законских прописа и органа који су задужени за њихово спровођење.
Срби ово виде, чекају и мисле да власти не могу ништа, јер не смеју! А, објашњено је због чега не смеју.

Наравно, постоји један релативно једноставан и јефтин план безболног и ненасилног изласка из укупне кризе, али на моју велику жалост  и чуђење нико га није дефинисао у таквом облику - он се неће реализовати уз учешће власти, јет је то алат за ненасилно преузимање власти, када се она почне котрљати улицама.

Данас, 1.5.2014.г. Влада Србије је ову своју власт закотрљала, стискајући празну државну касу и покушавајући да све реши увођењем одређене страховладе у раду државних чиновника. Поново, као и 1990.г., за рад државних органа нема аутомобила, бензина, путних трошкова, хотелских рачуна, административног материјала, новца за телефоне..... и тада је то био сигуран знак да ће држава да се распадне, а сада, шта је држава која не може да плати трошкове рада својих службеника?
И треба ли је уопште придржавати да не падне?
Они сада прете свима, а ја не мислим да су сви државни чиновници лоше радили, јер власт не сме да обнародује шта и због чега чини према одређеном броју – не сме, па онда указује прстом на све, као на оне који су криви што је држава у оваквом стању.
У најмање, као да су моје садашње полицијске колеге криве што се у затвору не налазе многобројни и политичари и њихови пријатељи за које су они прикупили податка да се баве криминалом!
Као да су полицајци управљали политичарима а не обрнуто, и као да су полицајци пожелели у било којем тренутку да раде по нечијим инструкцијама уместо по свима доступним законским прописима!

Наравно, ја многим садашњим полицајцима замерам на недостатку храбрости и принципијелности да ухапсе неког свог шефа или неког политичара, да то на конференцији за штампу обнародују па нека их тужилац ослободи, нека они лично добију отказ, али би се вратили у службу после овога што се мора догодити у оквиру провере ауторитета власти, односно слома тог ауторитета!
Или би имали сопствену сатисфакцију, а нашао би се и неки посао за 600-700 евра месечно и не би се стајало мирно пред специјалним саветником за безбедност министра полиције, који је аутолимар по занимању!

Украјина је у досадашњих неколико месеци, улазећи поступно у грађански рат изгубила ауторитет власти над око једном трећином своје некадашње територије, тај простор се шири и највероватније да ће садашња власт преузета нелегално, на силу и на превару, ускоро бити приморана да се повуче и склони у илегалу.
Они који су хтели овакву власт у Украјини, закаснили су у времену прискакања у помоћ у новцу, јер јој је новац био хитно потребан пошто су претходне власти темељити чиниле све што је потребно да она буде у таквој ситуацији – потом су размеравале, Немачка, Европске Унија, Америка, Кина, неке арапске државе, међународне институцуије које брину о новчаним токовима – сада су, после неколико месеци, донели одлуку да Украјини помогну са 17 милијарди свеже штампаноих долара, али: касно, оформиле се три наоружане групације од којих свака има своје ауторитете, те је спасавање на овај начин окаснило!

Белорусија: Бори се јуначки, притиснута од стране ЕУ и Америке и без довољно поштеног односа Русије у односу на њу, натерана на озбиљно преиспитивање намера уласка у тзв. Евроазијску Унију, у  којој би њени интереси били од другоразредног значаја – Русија и Казахстан размеравају, а Белорусија може да се измакне из целе замисли!
Ове две државе, Русија и Казахстан, не могу да се договоре са Белорусијом, јер не желе поштен наступ у односу на њу!
Русија и Казахстан би јединствен царински простор и са Белорусијом, али да за Белорусију не важи слободан приступ и  истоветна цена за нафту и гас јер их она прерађује па потом те прерађевине продаје и тиме зарађује – када су производи Белорусије у питању све је јединствено и слободно, али нафта и гас се изузимају. И због неколико милијарди долара користи које би остварила Белорусија прерађујући нафту са јединственог простора Уније, ова унија може бити доведена у питање!
Шкртост и непоштење урушавају шкрте и непоштене!

У више наслова сам покушавао да објасним штете од шкртости, посебно од руске шкртости, неке најаве промене у односима на Србију постоје, али је све сувише споро – па се може догодити да у тренутку када Русија донесе одлуку за снажније мешање у будућа збивања у Србији, и она, Русија, а и сама власт Србије, остану без ауторитета, када је немогуће спровести било какву државну намеру.

Значи:

Довођење Србије у ред може да оствари само власт која буде смела. Ко сме тај и може! Будимо пажљиви посматрачи са колико страха ће се покушавати са неким мерама и када будете тражили одговоре на то, сетите се и свих ових наслова на блоговима Златни Билтен и Команда-540.
На сајту Златнибилтен.срб налази се око 50 наслова-анализа и прогноза, њих само треба пратити, оне се остварују по динамици која је прогнозирана и тај сајт ћу повремено само допунити нечим што није обухваћено.

Погледајте и у каквој нужди је наш брат Владимир:
lhttp://www.komanda-540.blogspot.com/2014/05/krajnja-nuzda.html

Драгољуб

Постављено 01.5.2014.г. у 18,30 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh