Rupa na saksiji!


Рупа на саксији!

–Треба ли прихватати и туђе ако даје резултат-

_______________________________
Додатак, дан после грчког референдума и донете одлуке да се дугови не враћају под условима које диктирају повериоци - нови амбијент за Русију:

http://zlatnibilten.blogspot.com/2011/06/nisan-grcka-cilj-eu-pali.html
_____________________________________________

Светом владају углавном јеврејске породице које као главни алат користе новац. Јеврејски је проналазак „Да проблем који се може решити новцем и није проблем!“.
Јеврејски начин овладавања државама које су им интересантне из било ког разлога, је овладавање тзв. проналаском „Мека моћ“ – рат новцем, који је много јефтинији и ефикаснији од рата уз употребу класичног оружја…. То је опште позната околност. И ко брани оном другом, оном који се љути на јеврејске успехе помоћу проналаска „Мека моћ“ да исто то примене?!

Ко им брани да разнитују (они су своје новчанике затворили нитнама - занитовали, а то је тврда веза) -  а не само рајфешлусом) своје новчанике и део његове садржине уложе док је још било времена, јер га је сада све мање и ускоро га више неће ни бити, у незваничне, а постојеће и врло озбиљне фронтове на удаљености од неколико хиљада километара од границе која би да се заштити?
Ко је бранио, нпр. Русији да успостави Фронт „Мека моћ“ на границама својих жељених утицајних сфера договорених са Америком? Ко им је бранио да се такмиче и са њима ратују на граници Италија – Швајцарска – Аустрија - бивша Источна Немачка….
Ко им је бранио да новцем вежу за себе Белорусију и Украјину, Румунију и Бугарску, Македонију и Србију, и друге државе бивше СФРЈ?

Ко им је бранио да на Косову покупују све што је било на продају, ко им је то бранио у Црној Гори и Србији….. а пре 10 година су о том плану причали као реалности уз спремљен новац - В. Путин је већ вршио свој други мандат председника Русије - и ко их је наговорио да све расположиве вишкове новца улажу у америчке државне менице са каматом од које су очекивали чуда, и ко им брани да сада преплате србијански „Телеком“, ко им брани да дају понуду коју други неће хтети да прате?

Ја сам као појединац купио плац поред свог, који ми, реално,  није требао, јер сам хтео да избегнем могућност да га купи неко ко би сметао мени, а ја њему, па сам га платио дупло скупље од уобичајене цене. Платио сам свој мир који би могао, можда, бити угрожен.

Ко им брани да уложе у медије, у блого сферу, у НВО које већ постоје у Србији? Ко им брани да улажу у оформљен Фронт „Мека моћ“ у Србији, по обрасцу који су други довели до савршенства?

Због чега би Руси сада да опет пронађу рупу на саксији – то постоји и делује, само треба садити и заливати!

Ко им брани да добијају информације о збивањима међу муслиманским ратницима, преко Косова на којем су Американци основали војну базу, највећу у Европи,  преко које се одвијају многе важне америчке делатности?
И због чега мисле да би то прикупљање информација требало да финансирају Срби који Русију доживљавају као своју државу? Знају ли да је прикупљање информација за страну државу кажњиво и у Србији као и у Русији?

Знају ли они да је новац тај алат који омогућава корисну делатност за онога који је новац уложио у делатности које су законите?

Знају ли они да ако се воће и поврће не залије на време, ако почне да се суши, да је после тога бескорисно навести реке Дрину  и Саву преко башта и њива? Род је пропао! Због кашњења у заливању.

Пре неки дан сам овде говорио о брашну као оружју – љуте се неки на мене јер наводно сам преоштар у односу на Русе, и јер себи дозвољавам да поучавам великане….. а прави великани и не допуштају простор да их мали и безначајни појединци, без чинова и функција, критикују или саветују – они већ раде како треба.

О брашну сам говорио због прогнозе да ће Русија ове године пожњети 120 милиона тона пшенице….

А о новцу овде говорим због многих информација о улагањима огромних сума новца у пројекте од наводно геостратешког значаја, па се улаже у пројекте са народима који у Русима никада нису и никада неће видети пријатеља и брата, дотле запостављајући правог брата, који се временом може одбити од тих својих осећања па постати исти као и небрат!

Руси улажу у неки народ и државу, Американци алатима „Меке моћи“ оборе владу, поништи се уговор и уложено пропада.

Србија је већ деценијама на распећу, на својој голготи, бори се колико јој дозвољавају, попушта колико морају да попуштају они који владају Србијом и врло се лако може догодити да због руског одбијања, од пре 10 година и свих ових година, да се у народну обнову и производњу хране у Србији уложи, као кредит који би се враћао у робама, само две милијарде долара, иста изгуби као сфера утицаја и као територија на којој се Рус сматра домаћим чланом омалене србијанске породице, ма какав он био.
Србији се нуде оружја и авиони, на кредит, на задужење, али она није у ситуацији да се одбрани тим оружјем јер је остала у непријатељском окружењу.

Србија јесте корен Русије, али прети опасност да она оде путем Украјине и Белорусије, према којим су се непрекидно исказивали оштри комерцијални принципи, у страху да ће оне остварити корист од сарадње са Русијом.

Па зар није правило, браћо Руси, да велики и богатији брат помаже мањег и сиромашнијег, зар он није његов заштитник у сваком погледу, па зашта иначе браћа и служе?!!

И ако изгубите и братску Србију, ако се самоодсечете од свог корена, где ви можете да искорачите из непријатељског окружења,  да спустите ногу у Европи, а да притом на вас не бацају камење,  не пуштају псе, а ви све са пуним новчаником у којем су и оне две милијарде које нисте желели да дате као кредит Србији?

Зашто, браћо Руси, проналазите поново рупу на саксији? Зашто је само не користите – да садите, заливате и берете. Колико пута вама нешто, што је лако разумљиво, треба објашњавати? И шта мислите, колико вам је кредита код Срба још остало? А тек времена?

Онај ваш РИСИ институт, са зализаним Решетњиковим у демоде листер оделу, на челу, би можда понешто и тачно прогнозирао, али је запоставио да сагледа и братска осећања великог руског брата – а онда узалуд онако мамутска организација, онолики трошкови, онолико бескорисних информација…. На све оно на шта вам РИСИ сада указује, овде је указивано пре пет година, али није вредело. Сада вам ни то РИСИ-јево, изгледа, неће вредети.

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 26.6.2015.г. у 14,10 ч.
____________________
Снимљено 26.6.2015.г. у 14,43 ч. 
Застава Русије 




1 comments:

Анониман,  27. јун 2015. 13:48  

Руси су били у Приштини /на приштинском аеродрому /1999-е па су га напустили.
Руси сугеришу “српскпој елити “/где нема ни “с” од српске, а ни “е” од елите, сем оно “л” – од лажи, лицемерја, лоповлука…/ - да немају ништа против да Србија уђе у ЕУ, а да
се не покваре односи са Русијом?!
А да ли је то могуће и изводљиво???
Наравно да није јер нико не може два господара служити, и обојици бити веран!
Тим пре, што се Руси и ЕУ /НАТО/ “воле ко мачка и миш”!
Ово је политичка мина на којуу су нагазили наши “политичари”, мислећи да могу и “јаре” /ЕУ/ и “паре” /Русију/!
У ствари то је илузија, да Србија треба да буде “копча Истока и Запада”, на коју су насели ови наши тѕв. политичари.
Ово, у најмњу руку, није фер и поштено са руске стране.
Ако се томе дода ова тврдња – да “ЕУ ће узети Косово, Републику Српску и Војоводину, а неће платити ништа…”, као и да би “…најбоље решење за Косово била кантонизација или нека врста поделе Косова…” говори у прилог тврдњи да се Руси неће, не могу и не желе да баве Србијом и Србима.
Они су сада заокупљени Евроазијским пројектом, Евро-Азијом, па је сада питање помоћи савезнику Србији морало бити стављено у други план /на само зачеље руских приоритета/.
Срби су истртошен и измрцварен народ, и зато их не треба замајавати сада неким новим политичким пројектима “на дугом штапу”.
Нека Браћа Руси дефинишу и заокруже Еврoазијски пројекат са свјим савезницима из Азије, а онда нека недвосмислено рангирају своје приоритете, па ако се ту негде, у врху листе, нађе и Балкан са Србијом и Србима, онда има смисла да се Срби недвосмислено изјасне по овом пројекту.
Овако, ово је пројекат тек у повоју, комплексан, деликатан…са дугорочном перспективом, тако да до његовог респектабилног успостављања и функционсања треба да прођу године и године, и године…
Србима је потребна помоћ ОДМАХ, САДА и ОВДЕ!
Пошто се то из овог дугорочног пројекта не може објективно очекивати, онда – “НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ МОРА!”, ПА ШТА НАМ БОГ ДА!
Војнички речено: Србији се сугерише да “издржи” до самога ИЗДИСАЈА?!
А онда?
А онда ће се земаљска Србија преселити у “НЕБЕСКУ СРБИЈУ”, зар не?
Болеснику који је у животној опасности треба преписати /дати/ РЕАНИМАЦИЈУ, а не – ДИЈЕТУ!!!
И да подсетимо:
Русима се увек добро вратило када су Србима помагали!
У Првом рату су нам братски помогли, а ми братски узвратили -примањем хиљаде руских избеглице после Октобарске револуције.
Слично је и у Другом светском рату, када су Срби 27. мартом /погубно по Србре!/ привукли Хитлера на себе и тако одложили инвазију на СССР за 6 недеља, што је било стратегијски погубно за Хитлера /као и за Наполеона/, због немилосрдне руске зиме.
У току целог рата Срби су својом борбом везивали за себе око 6ооооо немачких војника /12 дивизија, од тога више елитних – СС и оклопних/, и тако ублажили притисак на Источни фронт – братски руски народ.
То се догодило и 1999-е, када су НАТО зверови /њих 19/ насрнули на Србију и србски народ, као генерална проба за исти такав удар и на сестринску Русију и братски православни руски народ.
Но, без обзира на све, хвала драгом Богу, православној сестринској Русији и православном руском народу и на досадашњој помоћи, која ни издалека није колика би могла и требало да буде на корист и потребу оба народа!

Драган Славнић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh