A mi?


А ми?

-Смемо ли, хоћемо ли, или се предајемо-

Веза:

Одлучили се весели Грци на борбу, на неизвесност, јер би да још једном да пробају да иако замрли, оживе. Браво за браћу Грке!

А ми? Смемо ли, хоћемо ли да бар пробамо да се спасимо, или да објавимо сопствену безусловну предају, онакву каква није забележена међу нама?

Пре кратког времена, једна, изгледа недовољно обавештена, из врха власти, најави жишку од које би се могла створити ватра за грејање и дезинфекцију, за преживаљавање, за враћање вере у ИСТИНУ и ПРАВДУ, рече, и то жена, да ће се врло брзо донети Закон о испитивању порекла имовине, да ће се акценат ставити на утврђивање порекла првог милиона, а то је кључ пљачке Србије, није обавештена да тај закон одавно постоји, да је то добар закон израђен на основу најбољег који постоји за ту област - италијанског, али да нико у Србији под влашћу демократа и комуниста није хтео да га примени, сада се очекује да то примене напредњаци и комунисти (који су опет и увек нека власт) чим овај један који је натоварио себи на леђа толико да посрће, али не жели да власт и одговорност дели са било ким, како рече по томе постигне договор са својим комунистичким коалиционим партнерима, до краја ове или до краја неке четрдесет леве године! Као да Србија тек тако може да отпише још једну годину, а не може, ово је та последња на располагању за миран рад!

Без комуниста се тај закон неће доносити, а свакодневно смо обавештавани да се неки мање важни комунисти хапсе због крупног криминала, али се не задире у суштину и не може е на тај начин било шта урадити!
Када су се Томислав Николић и Велимир Илић 2012.г спремали да преузми власт која им је од неког ваљда била гарантована, будући да сам знао Илића, предложио сам му Програм који треба учинити познатим кроз предизборна обраћања  грађанима – хтео, и када се консултовао са Николићем - одустао.
 
Ја га и сада, тај Програм, будући да се на том плану ништа није радило, стављам на увид читаоцима Златног Билтена. http://zlatnibilten.blogspot.com/2011/03/pavle-savle-i-li-neverene-tome.html

На Покрет Двери и на Коштуничину странку не треба рачунати, они имају друге методе доласка на власт, испробавали су се недавно па направили хаос по свим питањима а онда су „вратили мандат“ народу као да им је народ дао мандат да направе хаос уместо реда који су обећавали - они ће да се боре кроз рађање деце, цркву, духовност, лепо понашање, бон тон, писање отворених писама па ко их прочита, као и на све друге начине који су слика личности на челу ових странака, односно покрета.

Напредњаци не могу без договора с комунистима, комунисти договор избегавају, па остаје да се иде овим путем у још горе предела…… само да се не таласа и да их буде у довољним количинама и терминима на телевизији, јер сви морамо побећи у виртуелно: Да су нам Немци пријатељи, да се запошљавање повећава, да нас притискају редови инвеститора са пуним коферима  новца, да нам све иде како ваља, и биће још боље само да се отарасимо Телекома и Ђердапа, Колубару не можемо дати из разлога који је свакој власти у последњих 50 година познат - о томе овде има довољно написаног - да будемо добри и послушни, да урадимо домаће задатке и да мирно чекамо 2020.г.  да мама Европа донесе суд о нама, да мирно сачекамо још две – три године када ће се „визионари“ смејати, својим успесима у нечему, а нас ће се као тицати.

Садашњи, и они пре њих, „Визионари“, су нам обезбедили да смо осма најсиромашнија држава света! Да сачекамо да бар у сиромаштву и беди избијемо у сам врх! Па да то прославимо, ако треба и још бољом Војном парадом од оне у којој се Николић улизивао В. Путину!

Демократска странка се спрема да оформи србијанску Владу у сенци, можда би они сада да се отарасе оних којим би овакво обећање борбе за одузимање опљачканог сметало, можда би они могли да се покају за недела неких од њих, па да се врате светла образа…… ово  је и њима једини пут, јер се то од владе у којој су комунисти неће моћи НИКАДА очекивати.

Ми Срби  много грешимо што не изучавамо Верско-животно-ратничку књигу Куран – тамо су сва решења за наше дилеме, јавно обнародована а сакривена, ко тражи налази, ко гледа видеће, ко слуша чуће!

Нама овде следи још једно преживљавање утакмице великих који се боре за Србију, морамо пазити да нас за „наше добро“ не изгазе у својој борби и показивању „љубави“ према нама, те њихове љубави нема, ми смо њихов интерес, па се тако  понашајмо.

Новац или и новац и оружје које би нам нудили у име њихове љубави има за циљ остварење њиховог интереса, ма ко да нам то буде нудио и ту треба применити одредбе, Сура и Ајета из Курана!

Врло је једноставно и врло је ефикасно.

Свети Сава и наш морал заснован на Светосављу, не садржи особине које би нам помогле да преживимо, наше Светосавље је немоћно  овој суровој  борби морала и религија, ми га се никада нећемо одрећи, али ћемо га чувати само за нас у дубинама наших душа, одбацујући догме да треба да волимо своје непријатеље, да уживамо у сиромаштву и беди, јер су нам то наметали људи, да сачувамо у себи ПРАВДУ и ИСТИНУ, која не подразумева то што нам се намеће кроз нашу обавезу сталног трпљења и чекања да за нас сваку неправду искорени сам Бог, Он само помаже, на нама је да се потрудимо!

Пазимо, још само једна прилика, ова година је та прилика, другу, ове сада живе генерације неће доживети!

А ми? Шта ли ми чекамо?
Смемо ли, хоћемо ли, или се предајемо?!

Драгољуб

Постављено 27.1.2015.г. у 14,25 ч.



Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh