Zamisli!


Замисли!

-Скретање пажње ради чињења штете-

Познавао сам једну врло интересантну даму, пожељну у различитим круговима као додатак на службеним путовањима, учешћа на различитим сајмовима, прављењу друштва у ексклузивним одмаралиштима.... никада јој није недостајало оних који су јој се нудили или које би позивала када би јој због нечега требали.
Једном приликом ме је као уплашено и изненађено, додуше врло невешто, позвала да ме, као криминалисту, консултује шта да чини «јер док је код ње у гостима био тај и тај, који је паркирао скупоцени џип испред зграде, џип је нестао » - рекао сам да су времена таква, да се лопови избезобразили, али да се то пријави, па ако буде имао среће да буде нађен, онда ће му га полиција вратити. «Добро, уосталом, нисам ја крива за крађу....» рекла је и више ми никада тај наводни случај крађе није поменула.
Скретала госту пажњу, ради чињења штете!

Већ скоро три месеца сви у овом региону, од Русије до Јадранског мора и од Грчке до Северног мора, гледамо и слушамо како релативно безначајан број грађана Украјине, безначајан у односу на скоро 50 милиона њених становника, изазива нереде у главном граду те државе – Кијеву.
Многи су очекивали да се силом успостави поредак...... да се демонстрације забране, растуре и све оно што једна држава која има полицију и војску и подршку већег дела својих становника, чини у таквим случајевима. Али, ситуација се компликује и полако прераста у прави оружани сукоб, када се војна опрема, наоружање и све друго што уобичајено користи војска, прелази у руке нелегалних грађанских организација или легално изабраних органа појединих градова и целих области који су се одрекли поштовања закона државе у којој су легална власт. Нико не сме први да баци камен!

Војска се огласила одмах и то поновила више пута «Да се она неће мешати, јер Украјина није нападнута споља, ово су унутрашњи немири за које је надлежна полиција» - војска се уздигла у неку независну институцију која процењује да ли и шта треба да чини, правно се заклањајући пасивношћу и неодлучношћу председника државе. 


Украјином владају комунисти, исто као и у Русији, Србији, Бугарској, Румунији, названи неким другим именом, на чијим главама је нека друга капа, али је оно испод капе ипак, то је недвосмислено, из комунистичког одрастања.
Суседна држава, Русија, гарант независности и целовитости Украјине, даје јој нешто новца као кредит, понавља изјаве да је у питању унутрашња ствар суседне државе, бринући углавном и ангажујући скоро све расположиве војне и полицијске капацитете на Зимску Олимпијаду у Сочију, којом су нас овако удаљене већ уморили и преморили, како би се углед Русије после тога подигао.

Уложили огромна новчана средства у изградњу објеката, није све завршено, требаће још много новца и времена да се све доведе у ред, а када се Олимпијада званично прогласи завршеном, 23.2.2014.г. онда ће Русија да види шта јој је чинити поводом Украјине, али и поводом различитих врло непријатних и потенцијално врло опасних догађања у својо држави.
Може се лако испоставити како је бављење Олимпијадом имало за циљ да скрене пажњу са много битнијих догађања везаних за Украјину, Русију и Србију! 
У току је борба за ове две државе - Украјину и Србију - без којих Русија не може да остане у оваквом облику!

Може се лако испоставити како су изненадни и никада објашњене потребе за ванредним изборима у Србији, само куповина времена и скретање пажње да је Државна каса празна, да се државна Ивкова слава завршава! Хапшења политичара и бизнисмена, баш сада, првенствено треба сагледавати као употребу оружја у страначким борбама за власт!

Првенствено се мисли на велику опасност која се огледа кроз нагли, убрзани и зачуђујући колапс руске државне валуте – Рубља је за две године изгубила на својој вредности скоро једну четвртину, мерено према долару и евру којим се такође догађају слична колебања, чиме се овај колапс рубље чини још чуднијим.
Опасност за Србију проистиче из околности да је то наш једини преостали крвни сродник који има још нешто новца, и који би ако би хтео могао да припомогне Србији – ако се забуни својим проблемима, заборавиће на то.

Догађа се у Србији, да неки домаћин претера у дужини слављења нечега њему важног (Овде под «Србске Ивкове славе») после чега се више никада економски не опорави па од домаћина код којег се ишло на рад у надницу постане надничар! Али, који прича колико је потрошио за ту прославу – то му наравно не помаже, али утврђује став посматрача да се ради о непромишљеном човеку.
Већина Срба има овакве особине, овог наведеног домаћина, те у оваквом србијанском амбијенту они се посебно интересују и закупљују термине за одмор у Грчкој, Египту, Малти и још неким дестинацијама - у јуну, јулу и августу, не обраћајући било какву пажњу на најаву власти да се мора ући у период тешких и непопуларних мера штедње, која са собом у својој суштини носи беспарицу, беспослицу и кризу у свој својој огољености.
То за Србе није битно, то ће бити тек када се они врате са тих туђих мора!

Указивао сам, мада сам ја мали и неважан и поред тога што ме пажљиво читају и украјинска и руска, и све друге обавештајне службе, укључив и србску која уме и по 30 пута на дан да отвара моје блогове, да се Русији може догодити да због Олимпијаде осиромаши, а сада указујем да се може догодити да окасни у предузимању било каквих мера у Русији, Украјини, Белорусији, Србији....

Украјина, на челу са комунистима, али не само она, не сме да изда наредбу да се војска озбиљније ангажује око завођења реда и мира, јер команда нија сигурна да и даље има ауторитет из којег произилази извршење тих наређења!

Исто је и када се сагледавају потребе ангажовања криминалистичке полиције, истражних органа, судова – плаше се опструкције, која буја међу вршиоцима јавних функција са комунистички менталитетом, безбожним и бездушним атеистима, који им (атеизам) помаже да један директор у Србији има месечна примања од 20-30.000 Евра док је просек плата у тој Србији око 400 евра и моћ да људима, новинарима, саговорницима гледа у очи без да поцрвени или скрене поглед!
Опструкција рада јавних службеника не изазива више никакве санкције – једина мера је буђење преосталог минимума људског достојанства и солидарности, која доприноси организовању јавних менифестација негодовања против нерада јавних службеника.

Већински део становништва се не меша у нерад јавних установа и њених припадника - виде да се дрво љуља, виде да је крушка зрела и знају да ће и сама пасти....

Ни у Србији, буде ли било каквих негодовања нико неће смети да чини оно што би чинио неко иза кога стоји већина грађана, па ће се ситуација развијати у оквиру описа који сам давно дао у наслову «Сценарији за довођење Србије у ред».

Данас је на саслушању у оквиру Тужилачке истраге, око трговином опојним дрогама, позван доскорашњи шеф кабинета садашњег министра полиције, има информација да је, док је чекао позив за саслушање, сачинио прецизан писмени исказ у којем је изнео сва своја сазнања у вези те трговине и умешаности србијанских политичара и бизнисмена у исту и паралелно са тим саслушањем, теку уобичајене предизборне кампање у којима тај министар полиције наговара Србе, и све остале, да на то шо се прича не обраћају пажњу, већ да му дају нову прилику.... безочност и бездушност, неморал и атеизам руше државе и воде у катаклизму на ширем плану.
_____________________________

*Написано као помен погинулим полицајцима и демонстрантима у Кијеву - Украјина, који су средство у рукама и главама оних којима не треба веровати.


*Написано као опомена полицајцима, политичарима и онима који на њих имају утицај, да пазе шта раде у Србији.


*Написано и као упозорење мојим читаоцима, да и сами гледају шта чине и да се не надају да ће за сваког појединца да брине нека странка – оне брину о грађанима само док им не дају свој глас, после оне имају својих послова, оних због чега се њени чланови  и баве политиком.
____________________________


 Драгољуб

 Постављено 19.2.2014.г. у 13,53 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh