Kasno jeste, šta sada?


Касно јесте, шта сада?

-Има ли ко неки предлог?-

Веза: „Касно“ – наслов из фебруара 2013.г. који се у целости потврдио http://zlatnibilten.blogspot.rs/2013/02/blog-post.html


Нема успеха у било каквом послу ако том послу није претходила идеја, разрада, планирање, обезбеђење предуслова и времена у којем се тај план може реализовати. Ми сви, то је сасвим очигледно, живимо у времену некаквог ишчекивања да се ствари саме од себе доведу у ред, без и најмање спремности да се промени било шта од онога што нас је навело и потом водило путем који нас је довео до ове тачке, када нам свака претходна година личи на неку добру и стабилну, коју би да призовемо да се врати….

Основа за завођење реда је уређење породица, општина, округа и држава по Принципима довољности, скромности и свакако трошења у мери средстава којим располажемо, са увек остављеном минималном резервом за непредвиђене ситуације које се не могу елиминисати, да се државом која је богата управља као да је сиромашна, а не као сада: Сиромашним породицама и сиромашним државама се управља као да су богате, а продужетак функционисања и породица и држава се заснива на позајмљивању, „под повољним условима“ као да постоји позајмљивање за текуће потребе под тим условима.

Већи део наших, србијанских, породица, али не само србијанских већ и свих других у другим државама, одржава се на води теретећи се све више и више неотплативим кредитима, који сигурно воде у дављење у тој истој води.

Ми сви сада већ јасно видимо да смо залутали, да нас овај пут не води ка првобитно планираном или прокламованом циљу, али се не заустављамо, не распитујемо се код оних који знају тачну локацију на путу на којим смо, не распитујемо се код оних који знају шта је на крају тог пута, не занима нас како су се неки окренули и вратили са тог пута до неке познате тачке за оријентацију, како би себи дали бар мало времена да поново размисле о правцу којим би наставили кретање… ми по инерцији кретања и сили које је то кретање покренуло идемо, уочавамо да се брзина смањује, да каснимо, да нас сустижу кише и зиме а да нисмо обучени за те прилике, али одбијамо да о томе размишљамо, јер немамо времена…. Јер журимо, крећемо се, не заустављамо се сами већ чекамо када ће се сила инерције и Земљине теже, која спречава кретање, изједначити када ћемо бити заустављени негде, у неко време, у неком окружењу, у неком свом стању свести и физичких могућности.

Извод из текста који се тиче Русије:


"Пре две године сам, 
већ тада са великом  сигурношћу говорио о развоју даљих државних кретања велике светске државе – Русије, данас сам то поново читао, нема потребе да се било шта ни дода ни одузме…..знало се куда ће тај брод, јер су се виделе путање водених струја које условљавају кретање брода… мито, корупција, привилегије су најсигурнији симптом Смртоносне Империјалне болести која је усмртиле све досадашње светске империје, као што ће усмртити и ове садашње, јер не желе да користе адекватне вакцине против те смртоносне болести – не желе они који се не боје Бога!"

Даље-за читање или регистрацију-клик на:
==========================================

40% ПОПУСТ!
Обука у Криминалистичкој школи

(Новогодишњи попуст од 40% у времену 15.12.2015-20.1.2016.г. за Обуку на даљину за све три специјалности, по цени од 150 Евра/Дин/кандидат, са могућношћу плаћања у две рате, приликом уписа и приликом доставе решених тестова).

==========================================

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh