Gde je zapelo?


Где је запело?

-Прекрајања царстава-

Веза: Докле се стигло?
http://www.komanda-540.blogspot.rs/2015/12/dokle-se-stiglo.html
w.komanda-540.blogspot.rs/2015/12/dokle-se-stiglo.html
„Јесам недавно био код тебе, испричао сам ти шта  се догађало у тој паузи мојих долазака, али сам журио, оставио сам нешто недоречено и уочавам да те људи питају и за детаље о којим сам ја мислио да нису битни….. погрешио сам, наш народ је неинформисан, научио да неко други за њега брине и размишља, па му сада ништа није јасно, од сељака, који су ипак најпаментнији део нашег народа, преко лекара и других који су се о свом јаду забавили па не стижу да баце поглед мимо свог прозора, те су неоправдано неинформисани и уплашени оним што се спрема.

Видиш: Свет ти је као једна ливада на којој се једне године, незнано како, у једном њеном делу појаве гљиве, маслачак, нека друга трава или дивље цвеће, без да је човек на то утицао ма и жељама, ово истичем јер се жељама много може!  

Али то се догађа - и пошто су ливаде у питању то се некако и прихвати-објасни се да је семе донео ветар, вода која се сливала низ брдо или тако некако, то се прихвати као нека нова реалност, тај нови изглед ливаде, домаћица се обрадује изненадној салати од листова маслачка, или јестивим гљивама „Сунчаница“,  временом се навикне да је ту резерва и салате и гљива, опусти се, рачунајући на њих и једног пролећа изненађење: нема ни маслачка ни гљива, али су се појавили на некој другој ливади или на другом крају те исте ливаде, када опет почиње привикавање… тако је и цео свет подељен, удешен, обојен различитим бојама и народима, обичајима, верама, царевима и краљевима, разбојницима и гусарима, хајдуцима, Хрватима или Шиптарима, или неким који се из чиста мира назову Монтенегринима, или обојен сарадницима Америке или Русије…. 

И када се свет некако на такву шароликост навикне, једног пролећа, опет незнано како и ко, све се почне мењати - Стигне Небески Геометар па преуређује, наново дели, припаја, раздваја и све убележи за неко време и до неког времена. Када то време истекне онда опет тај исти или неки други Небески Геометар узме то што је записано и исцртано, па преуређује - од троуглова прави ромбоиде, од квадрата правоугаонике, од правоугаонике троуглове, просеца нове путеве, прави мостове преко река и надвожњаке преко путева, па кад би неко ко је отишао са овог света пре 100-200 година наишао никако не би умео да се снађе где је и шта се све променило. А сигурно би одмах рекао како је то непотребно јер је онако било добро, било добро њему који се знао сналазити, а сада мора изнова.
Извод из даљег текста:
"Ова два главна царства - Русија и Америка су сагласни са тим, они су на ту сагласност натерани и око тога и нема неких већих проблема. Сагласност постоји око кинеског, индијског, персијског, јудејског и србског царства – али се једина права борба води око удела у том будућем србском царству којем ће се управљати из садашње Србије...."

Даље-за читање или регистрацију-клик на:
http://www.xn--80acmfgbreof2cf.xn--90a3ac/tema.php?id=99

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh