Kako rob zamišlja slobodu?



Како роб замишља слободу?

-Заблуде Александра Гељевича Дугина-

Када је Исус Х(Ристо)с путовао овим нашим  крајевима, речено му је од људи којим се обраћао, да је све оно што говори паметно, прихватљиво и лепо, али да је млад, имао је мање од 33 године, но би му све веровали да има бар 50 година живота , да је савладао и људску животну школа која се завршава годинама живота сваког човека. Поред Руса за које би сада велики број Срба гласао да нам буде цар или краљ, В. Путина, потпуковника руског КГБ-а, који се стицајем многих околности и многих људских(!) воља нашао на челу Русије такође пре навршених 50 година (имао 48), велики углед има и други Рус, Александар Гељевич Дугин, р. 1962.г.,  којег називају филозофом и социологом, човеком који је цео свој век провео у државним комунистичким институтима, па се у једном тренутку као одметнуо од политике која је званична, па почео да је критикује, а стално био професор и примао државну плату, све до недавно. Започео да буде филозоф-бунтовник са 29 година живота.
Млади сте започели браћо Владимире и Александре, а када сте започели да чините то што чините, онда више нисте могли да сагледавате са стране, јер како себе да гледате са стране?! 

Владимир влада како смо сви видели за ових 15 година.
Александар саветује Владимира како га саветује - овај га мало слуша, мало не слуша и због тога се Александар Дугин био ућутао, а ућутао се јер је изгубио посао, неспособан да ради нешто конкретно, хтео да буде нови руски царски саветник, нови  Григориј Распућин (1869-1916.г.), остао на улици, тако комунисти терају неистомишљенике да ревидирају своје ставове, онако из стомака који одређује и симпатије за неку идеологију, и неки дан опет на велика врата ушао Дугин у Србији – дао неки велики интервју неком значајном листу у Русији па је тај интервју бачен међу Србе -  патриоте који се боре за место на лествици „Најсрбин и Најрус“ –  али све у свему, и једном и другом, и Владимиру и Александру се догађа управо оно што се пре две хиљаде година догађало Исусу (Х)Ристу – не верују људи само у приче, што је и за очекивати, јер они имају само причу, јер људи нису веровали ни Исусу који је творио и чуда!


И шта је проблем код наше браће Руса, Владимира, Александра Дугина, Бастрикина, Конузина, Чепурина - сви су Александри -  и многих Димитрија, који су значајни фактори у Русији, од које ми очекујемо помоћ и спас? У питању су умишљања робова како изгледа слобода!

Они су ко зна која генерација рођена и одрасла у неслободи – оној која подразумева да немају приватну својину! А свако ко нема приватну својину је свакако нечији роб - са измењеном менталном структуром која га стално опомиње да пази шта ради да не буде обележен за пут негде где се иде само у једном правцу, што је апсолутно нормална реакција, јер је човек слаб по свим питањима - треба му храна, одећа, вода, стан, грејање, друштвене активности, такмичење у стицању чинова и богатстава и све оно што је свима познато, насупрот онима који су СЛОБОДЊАЦИ на својој имовини, где су они и управници и благајници, и радници…. Који не зависе много од људи.

Даље-за читање или регистрацију-клик на:

1 comments:

Анониман,  5. новембар 2015. 14:53  

SLOBODA-sveta rec,koju su nasi preci platili krvlju i svojim zivotima, ostavivsi nam je u amanet, da je cuvamo i negujemo kao zenicu oka,u svim segmentima naseg bitisanja.Da ono sto je krvlju placeno ne prokockamo zarad sitnih interesa, da nas se ne bi pokoljenja stidela, da prave vrednosti prenosimo na mladje narastaje, kako bi i nama i Bogu bilo ugodno.
Zivot bez slobode je kao telo bez duha. Sloboda bez misli je poput nakaze duha.ZIVOT, SLOBODA I MISAO jesu vecno SVETO TROJSTVO koje ne prolazi i ne iscezava,Ona je dar od Boga ljudskoj dusi...
Sloboda za kojom tragamo je sloboda da koristimo nas vlastiti um i telo, da zivimo svoj vlastiti zivot, da shvatimo da uspeh nije odredjen dimenzijama vase kuce, prestizom marke automobila, ili posedovanjem sopstvene jahte i bankovnih racuna, -vec da ona dolazi onda, kada ste zadovoljni sobom, time sto pravilno postupate i tezite pravednim ciljevima. ZATO USTANITE I ISKORACITE NAPED DA BI POCELI DA RACUNAJU NA NAS.
Moramo se resiti te posasti /MISLIM NA RAZNE NOSIOCE VLASTI/ koja JE CVETALA ZBOG NASEG PRECUTKIVANJA I PASIVNOSTI.Oni i racunaqju na to da cemo i dalje ziveti u letargiji, slepo slusajuci i sledeci njihove ukaze, uputstva i naredbe. Tome mora doci kraj..Zato USTANITE I HRABRO ZAKORACITE ...JER SLOBODA SE NE MOZE SPUSTITI DO LJUDI, LJUDI SE MORAJU UZDIGNUTI DO NJE, TO JE BLAGOSLOV KOJI TREBA ZASLUZITI A ONDA U NJEMU UZIVATI...PROBUDITE SE...USTANITE...KRENITE...TO JE JEDINI PUT KOJIM TREBA ICI, JEDINI MOGUCI... S VEROM U BOGA, POMOZI BOZE, BATAR BILJANA

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh