Poluga bez oslonca!


Полуга без ослонца!
-Поглед после умивања-

„Твоје грађевине од магле, Бог руши
благим поветарцем!“
У „Души човека“ под 4.
– моја књига –подсетник

„Уморила се вековима испружена Србска Рука спаса – уморили се Срби који су молили за Русију, та вековима испружена Рука спаса је пала, спустила се, и за њу се више Русија не може ухватити!
Закаснила, окаснила, обневидела, оглувела…. Чекана, чекана, па утврђено да није вредно времена ни труда показивати слепом и певати глувом.“
Цитат из наслова „Када је четвртак Црни петак“

Архимед је у своје време објавио да би могао померити и саму Земљу уколико би имао довољно дугачку полугу и одговарајући ослонац. Било каква полуга је само могуће средство за померање, ако јој се не обезбеди одговарајући ослонац – и она, полуга, ако се не користи за намену померања великих тежина, често буде или бескорисна или искоришћена за неке друге намене, чак често, ако је у питању дрвена полуга, буде исечена и бачена у ватру! 
Тада се њена бивша претпостављена  снага претвори у енергију и пепео, који се разаспе по тлу или води и једном  речју нестане из видокруга, а касније и из сећања оних који су је гледали као моћно помоћно средство, потом као дрва, као ватру, као жар и када се угаси, онда само у преостали пепео и угљевље.

Многа  дела људи су осуђена на судбину ове описане полуге – чак и највеће људске грађевине, прављене од неког тврдог материјала, а посебно оне грађене од магле, од жеља и обећања, од најава ради довођења у заблуду оних којих се тиче, бивају порушене благим поветарцем, којим Бог уређује своје имање.

Ја често, када од неких слушам о намерама-грађевинама од магле, упитам колику снагу ветра оне могу издржати, посебно имају ли обећање Онога који све зна и све може да ће је заобићи приликом следећег уређивања…. Останем без одговора, али питање није сасвим узалудно, јер их натера да свој план о некој огромној Грађевини од магле поново сагледају, и често утврде још док сам присутан, да има много мана због којих од ње треба одустати.

Огромна Русија изгубила Ослонац у центру Планете Земље, изгубила Ослонац на Божијем Имању, у Србији!

Пре две недеље се спустила уморна Србска рука спаса која је вековима била пружена као оријентир, ослонац, као спасоносни конопац за извлачење из многих живих блата наше братске државе, Русије, спустила се, уморила се и клонула!

Они о томе обавештени, речено им да ће сада као и сви други који су се огрешавали о Србију, ићи својим путем казне.
Није било никаквих посебних обраћања пажње, али  је све пажљиво читано од стране оних који су овде распоређени да  у име и за рачун Русије анализирају шта се и како пише, ко, због чега…. и дани после спуштене Србске Руке спаса, постали су Руски Дани без ослонца – она се више нема за кога ухватити,  више нема  ни оријентир за правац сигурног одступања на безбедно, у Србију, па се она, Русија, као када се дете игра па се окреће око сопствене осе, ошамутила, изгубила оријентацију, кренула у недођије, код притајених и маскираних непријатеља Руса и Срба, да се са њима братими, пријатеља и да тргује, да зарађује, да се поноси, да покаже да јој она рука  спаса није ни била потребна, а она ју је увек и гледала као испружену руку просјака који очекује да се нешто у ту руку удели.

Ишао наш брат В. Путин у Турску, пре тога у Кину, сада и у Индију, све да их придобије да са њим иду истим правцем и истим путем, а ради се о државама и народима који су осуђени на пропаст, Турска због геноцида над Србима, Кина због продаје пријатељства за новац и Индије која са Русијом нема ама баш ничег заједничког, али све су оне у свести да је Русија у крајњој нужди, те са њом могу да склапају уговоре под  условима како то раде трговачке земље када тргују са неким  ко је принуђен на прихватање њихових слова.

В. Путин, се због извесних сума новца које су тражене на име кредита за спашавање и опоравак Србије, које није одобрио, окренуо од Србије, на страну  пута која води у неповрат.

Русији се ове године догађа све оно што се као слика у огледалу трговине са Србијом  из 2008.г. одразило у Небеском огледалу и као Одбљесак се вратило на Земљу да јој се догоди исто то што је она учинили Србији! Наравно, ту су и одбљесци свих слика из претходних година које су овековечиле однос Русије према Србији, од 1878.г. када је нескривено навијала за државу монголо-татарског  народа названог Бугарима, па до бомбардовања Србије од руских „западних партнера, 1999.г.!
Турска, Кина и Индија ће бити казна Русији за њена недавна недела према Србији! Мачем сечеш-од мача гинеш!
Руски цар, В. Путин ће убрзо схватити, или је можда већ схватио, да му за ових протеклих 14 дана ништа не полази за руком, да се Русија спушта низ стрму раван, да се брзина повећава, да непријатељи Русије то осматрају и аплаудирају -  неки Срби имају позив да присуствују неким јубилејима важним за њега и Русију, они ће се тамо појавити и тада ће он тражити начин повратка на позицију на којој је  до пре две недеље лагодно боравио, али му је та позиција сада много даља, много скупља, вероватно и недостижна, јер није платио на  мосту, сачекала га ћуприја, а онај који наплаћује не познаје га више, избрисао га са списка привилегованих  путника и оних којим се дозвољава прелазак преко исте.

Нудиће сада Србији небројена блага, велике суме новца, тражиће сарадњу, начине повратка на позицију која му се пре само две недеље учинила и небитном и безвредном…. Али, нема повратка на претходну позицију, не бар док трају ове сада живе генерације Срба, за повратaк на бољу позицију сада се мора почети изнова, од почетка, искрено, поштено, без скривених намера и сарадника, да је ово до сада ваљало, трајало би. Бог је гледао шта чини Русија у последњих неколико векова и Он јој је ово у шта улази одмерио!

У оноликој  Русији, међу 150 милиона њених становника сада нема ниједног човека којем Бог испуњава молбе - то  је била припрема за улазак у лавиринт, а да се за њено избављење нема ко помолити. Срби који су се молили то више неће и не смеју да чине, било је узалуд.

У Небу се сада сигурно чује плач Св. Јована Кронштатског и Св. Серафима Саровског – али и они знају да се Русија веома трудила да заслужи казну која јој је одређена и они се неће за њу молити.

Русија може да се врати новцем у Србију, може да покупује оно што јој се буде свидело, а да то не треба Америци, може да организује своје новине, радио и телевизију, банке, откупне станице пољопривредних производа, могу да се овде Руси настањују, да имају и своје школе…. Али они више не могу да поврате изгубљено братско поверење, оно које су губили од 1878.г.  па на овамо!

В. Путин је губитак поверење и братских осећања запечатио у Анкари, главном граду Турске, доскорашњег ратног противника и увек непријатеља Србије, у којој је изјавио да напушта Србију и уступа је на даљу надлежност Турској – оној чији су дедови и прадедови у Нишу, пре само 200 година од србских глава зидали „Ћеле Кулу“, јединствен споменик ђаволским људима – Турцима.

Владимире, сам си крив, ко ти је бранио да поступаш друкчије, да имаш праве информативне канале о Србији, ко ти је бранио да  сарађујеш са Србима и Србијом уместо што си стално сарађивао са оним који су на њено чело долазили на много начина на које Срби нису могли да утичу?
Ко ти је бранио да помогнеш  да се, од Америке бомбама, порушена држава придигне, ко ти је бранио да сторнираш онакав уговор са Србијом о куповини њене Нафтне индустрије и око наводног плана за градњу Гасовода „ЈТ“
Ко ти је бранио да онемогућиш да Србија плаћа најскупљи руски гас на свету? 
Нико, нико од људи, јер си ти први, за сада – докле ћеш, има један Који све зна, ја сам мали и безначајан, ја само наслућујем и не желим да то напишем.

Ето, огромна полуга без ослонца, није никаква сила, ни алат, може се исецкати па бацити на ватру. А штета! Могла је да обави посао померања које је неопходно, на планетарном плану, па потом да буде упамћена као важна алатка, овако, најближи јој је заборав.

„На дан Светог Апостола Матије, 29.11.2014.г. испружена Србска Рука спаса је клонула – спустила се, па ће списку  држава које су на списку држава – кажњеника, због односа према Србији, бити придодата и Русија! „
Цитат из наслова „Када је четвртак Црни петак“

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб
Постављено 12.12.2014.г. у 17,50 ч.

Напомена: На сајту Златнибилтен.срб (http://www.xn--80acmfgbreof2cf.xn--90a3ac/ постављено је више од 60 наслова који нису доступни на отвореним блоговима, или су завршнице наслова са блогова Златни  Билтен и Команда-540 постављене на њега. 
Региструјте се и читајте!

3 comments:

Анониман,  12. децембар 2014. 21:06  

Поштовани, нека су Руси и такви какви су! Нека су и погрешили око свега што је наведено у тексту! Питам се, шта ће бити са нама, јер ево, стигла нам претходница ФБИ-ја! Како ћемо, овако напаћени, још и са њима изаћи на крај као и са њиховим гласноговорницима? Од силних притисака, од много опречних информација, које се смењују по пар пута дневно, овај народ се слуђује још више! Тврди да нешто зна а не зна, жели да верује у нешто а више не зна у шта! Што год помисли да је добро, то се истог трена руши! Па, кад погледамо тако, зар није боља и Русија, каква год да је,од свих чизама које нас газе и тек имају намеру да то раде?Зато, хтела бих прилику и због њих и због нас јер то је исти народ! Поздрављам Вас!
Верица Стојиљковић!

Милорад Маринковић 12. децембар 2014. 23:45  

Да сам се надао јесам, да сам веровао (Русима) нисам. Нека нам је, и њима и нама, Бог у помоћ.
Овде додајем сајт који говори о љубави Бугарској према Русији, а односи се на текст: ,,КАД ЧЕТВРТАК ЦРНИ ПЕТАК,, :http://borbazaveru.info/content/view/7386/1/.Поздрав! Деда Милорад из Крагујевца

Анониман,  13. децембар 2014. 16:59  

Поштовани, кажете у свом тексту, цитирам :"Али, нема повратка на претходну позицију, не бар док трају ове сада живе генерације Срба, за повратка на бољу позицију сада се мора почети изнова, од почетка, искрено, поштено, без скривених намера и сарадника, да је ово до сада ваљало, трајало би. Бог је гледао шта чини Русија у последњих неколико векова и Он јој је ово у шта улази одмерио!"
Да ли то значи да ће проћи још најмање неколико деценија или векова? Да ли ће се наставити страдање Србије и србског народа у том периоду? Како Србија да се спаси?
Владимир Миладиновић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh